Download de 10 geboden van sales

Veel ondernemers lopen regelmatig vast op gebied van sales en acquisitie. In de tijden dat je bedrijf goed loopt besteed je vaak nauwelijks aandacht aan acquisitie. Wanneer het dan even wat minder gaat wil je al snel halsoverkop aan de slag om nieuwe klanten te vinden. Je trekt alles uit de kast om overeind te blijven, de gesprekken lopen geforceerd, je pusht teveel en het resultaat van al je inspanningen valt dan ook tegen. Je komt in een negatieve spiraal waar je maar moeilijk uitkomt.

Gelukkig kan het ook anders! Wanneer je doorlopend op een gestructureerde manier aan je sales werkt zul je merken dat je veel relaxter gaat ondernemen. Wanneer het even wat minder gaat duik je in je CRM en kun je direct aan de slag met een lijst van prospects die je inmiddels hebt opgebouwd. Niet volledig opnieuw beginnen, maar werken aan een constante stroom van nieuwe leads en klanten. In mijn e-book help ik je op weg met '10 geboden van sales', zodat jij effectiever met sales aan de slag kan.

ebook cover.JPG
Erwin -15.jpg

 

 

 

 

In mijn e-book ‘de 10 geboden van sales’ neem ik je mee in mijn aanpak om gestructureerd aan jouw sales en acquisitie te werken. Jij en je bedrijf verdienen een slimmere aanpak waarmee je werkt aan een stevige basis voor je business zonder dat je daar heel veel uren aan kwijt bent. In het e-book leer je:

De 10 belangrijkste punten om meer sales te genereren.

Hoe je de conversie van je uitgebrachte offertes verhoogd.

Hoe je jouw product of dienst beter verkoopt door gebruik te maken van storytelling.

En nog veel meer handige tips en trics om de omzet van je bedrijf te verhogen.

referral Jordy.jpg

Het is goed om periodiek je saleskennis op te frissen. Dit e-book heeft mij opnieuw aan het denken gezet met een unieke manier om mijn offertes op te volgen. Inmiddels is het slagingspercentage hierdoor flink gestegen.
Jordy Buijs - Social Marketing Experts

referral Jelle.jpg

Dikke aanrader met waardevolle tips!
Jelle - Goedbloed auto’s

Erwin -6.jpg

Over Erwin

Na jarenlange ervaring in persoonlijke verkoop (Business to Business) heb ik aardig wat trainingen gevolgd, branches gezien, methoden zien werken of falen, successen gevierd en ook weleens een tijd droog gestaan qua orders. Het mooie van falen vind ik altijd dat je ervan leert. Groeipijn noemen we dat hier binnen ons bedrijf. John C. Maxwell zegt het zo mooi: “Sometimes you win, sometimes you learn”. Sinds 2014 ben ik actief als ondernemer en ondersteun ik ondernemers en topverkopers met hun uitdagingen als het gaat over persoonlijke sales. De mooiste verhalen komen los als je met deze mensen in gesprek gaat. Je moet als ondernemer en in de rol als verkoper voortdurend optimistisch zijn anders houd je het niet vol. Leer van mijn eigen ervaringen en alle sales professionals die ik heb mogen ontmoeten.

Check snel mijn e-book en zet vandaag nog de eerste stap naar meer klanten en omzet.

ebook cover.JPG
circle-cropped.png